Creveti marinati cu sofran si portocale si salata de couscous cu sparanghel si rodie

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 20 Oct 2015 | 3514 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru creveti:
  • 2 crengute rozmarin proaspat
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • cateva firisoare de sofran
  • o lingurita paprika afumata
  • 1 portocala
  • 6 creveti mari
  • Pentru salata:
  • 150 grame couscous integral
  • 1 portocala
  • 1 legatura de sparanghel
  • cateva fire de ceapa verde
  • sare/piper
  • 1 lamaie
  • iaurt
  • 1/2 rodie
  • 1 chili
  • 1/2 legatura menta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti marinati cu sofran si portocale si salata de couscous cu sparanghel si rodie:

Intr-un mojar se adauga frunzele de rozmarin, cateii de usturoi si sare si se transforma intr-o pasta. Se adauga 1 lingura de ulei de masline, paprika, sofranul si putina apa fierbinte. Se adauga crevetii si o portocala taia in sferturi, se amesteca si se lasa la marinat 10 minute. 

Se hidrateaza couscousul in apa fierbinte. 

Se toaca sparanghelul marunt, impreuna cu ceapa verde si chiliul si se aseaza pe un platou. Se adauga sucul de lamaie, cel de portocala si frunzele de menta tocate, pastrand cateva pentru decor. Se amesteca, se adauga couscous, sare si piper si se mixeaza pentru omogenizare. 

Se prajesc crevetii, impreuna cu bucatile de portocala si marinata intr-o tigaie fara ulei, la foc mare 4-5 minute, se aseaza peste couscous si se decoreaza cu iaurt, frunze de menta si seminte de rodie. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti marinati cu sofran si portocale si salata de couscous cu sparanghel si rodie" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

ianculubita 1

21.10.2015, 10:54

Aoleu ce mult imi plac fructele de mare!!! si reteta de asemenea!

- Andreea - 1

21.10.2015, 12:50

Satisfyyourcravings 1

28.11.2015, 23:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lipii jamaicane by Jamie Oliver