Creveti in stil asiatic

de RuxyRux in Fructe de mare, 15 Iun 2013 | 6482 vizualizari

 

Sa va mai povestesc cat sunt de deliciosi?

 

INGREDIENTE

  • 2 kg creveti proaspeti
  • zeama de la o portocala
  • 400 ml lapte de cocos
  • 3 linguri ulei de alune
  • 1 lingura ulei de susan
  • 1 lingura de ceapa de primavara( uscata)
  • 1 lingura de sos de soia
  • 1 lingura de sos curry
  • 1 lingura sos de chilli dulce acrisor
  • 1 cana de apa( sau vin dulce)
  • un praf de turmeric
  • 50 gr unt
  • 10 catei de usturoi( o capatana mare)
  • sare si piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti in stil asiatic:

Cel mai dificil lucru este curatatul crevetilor.:) in sensul ca necesita timp si o oarecare indemanare...si pentru asta exista un sot iubitor :)

Crevetii se spala si se scurg in strecuratoare.

Se pune uleiul in tigaie, se incinge usor si se stinge cu jumatate din laptele de cocos. Se pune ceapa, usturoiul, se lasa 1 minut si se adauga restul ingredientelor( untul, sosurile, zeama de portocala, condimentele).  Adaugam restul de lapte de cocos si apa.  Dam  compozitia in doua trei clocote.. Se prepara sosul, se potriveste de sare si piper, si apoi se pun crevetii care se tin pentru fix 5 minute , nu mai mult caci se vor intari si vor deveni gumati :).

Eu am servit preparatul cu orez Basmati cu patrunjel...o minunatie :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti in stil asiatic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]