Creveti cu garnitura de cartofi si sos de smantana

de Dana Cristea - pusikmea in Fructe de mare, 4 Feb 2012 | 22117 vizualizari

 

In sfarsit am incercat si eu crevetii, de foarte mult timp am poftit la ei.....acum insa nu mai poftesc :d nu prea mi-au placut, nu stiu daca i-am facut eu cum trebuie ( au iesit cam tari ), sau daca am gresit undeva, cert este ca nu stiu daca o sa mai incerc prea curand.
Am tot cautat retete pe net, am cerut sfatul prietenilor de pe bucataras si pana la urma am hotarat sa fac reteta lui Radu.http://www.reteteleluiradu.ro/2011/11/30/creveti-cu-cartofi-si-busuioc/

 

INGREDIENTE

pentru cartofi: 

  • 3-4 cartofi
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • busuioc uscat am avut eu ( in reteta originala proaspat )
  • ulei de masline pentru uns tava

pentru creveti:

  • 1 punga creveti decorticati
  • zeama de lamaie
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri vin alb
  • sare
  • piper

pentru sosul de smantana:

  • 3 linguri de smantana
  • 3 catei usturoi
  • zeama de lamaie
  • 2- 3 ulei de masline
  • marar


Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu garnitura de cartofi si sos de smantana:

 

Scoatem crevetii sa se dezghete ( aici nu stiu daca am facut bine, am citit pe undeva ca cei decorticati nu trebuie sa stea mai mult de 15 minute afara, dar asta dupa ce ii aveam afara de cateva ore, ci ca ar trebuii dezghetati in apa cere, dar cum eu habar nu am sa-i pregatesc am facut cum am crezut ca e bine)

Vom spala cartofii si ii vom pune la fiert in coaja.

Intre timp vom pregatii sosul de smantana:

Pisam usturoiul si il frecam cu un praf de sare si cu ulei, ca la mujdei, dupa care adaugam zeama de lamaie dupa gust, smantana si mararul, omogenizam si dam la rece pana in momentul servirii.

 

Dupa ce au fiert, insa nu de tot, ci atat cat sa intre furculita in ei, ii scoatem si ii lasam sa se racoreasca putin, apoi ii decojim si ii taiem rondele.

Ungem o tava termorezistenta cu ulei de masline, punem rondelele de cartofii pe care ii condimentam cu sare, piper, boia si busuioc si ii dam la cuptor pana cand acestia devin aurii. 

 

Pregatim un dresing din usturoiul pisat, zeama de lamaie, sare si vin, iar dupa ce s-au dezghetat crevetii i-am fiert 3 minute ( asa scria pe punga, si iar nu stiu daca am gresit, pentru ca de aici au inceput sa se intareasca putin), apoi ii scoatem, ii lasam sa se racoreasca si ii punem la marinat 30 minute.

Incingem 2 linguri de ulei intr-o tigaie, punem crevetii si ii prajim pe ambele parti 2 minute, dupa care adaugam dresing-ul ramas si mai lasam 2-3 minute pana scade sucul.

Servim crevetii alaturi felii de lamaie, cartofi si sosul de smantana!

Pofta buna!!!

Ps. Daca stiti voi cum trebuie pregatiti acesti creveti decorticati, va rog sa-mi spuneti si mie....nu de alta, dar mai am o punga in congelator si nu as vrea sa dau din nou gres, in cazul care o sa ma razgandesc si o sa-i mai pregatesc iar :D

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu garnitura de cartofi si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Creveti simpli