Crema de zahar ars in miniforme

de ExploraCuisine in Prajituri, 1 Mar 2011 | 6276 vizualizari

 

Vreau sa incep postarea cu un sincer La Multi Ani de ziua Martisorului, sa aveti o primavara frumoasa alaturi de cei dragi voua! ca sa fim in ton de sarbatoare, ieri am preparat crema de zahar ars in miniforme.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cana zahar tos
  • 1/4 cana zahar tos
  • 2 oua
  • 1 cana lapte
  • vanilie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars in miniforme:

  Mai intai punem 1/2 cana zahar cu o lingura de apa pe foc si il caramelizam, cu mare atentie sa nu il ardem, pentru ca devine amar.

Turnam zaharul ars in formele alese (ale mele au aproximativ 250 ml) si rotim formele pentru a uniformiza zaharul.

Intre timp mixam laptele cu ouale si zaharul ramas (1/4 cana) si vanilia, mixam bine si punem in mod egal aceasta compozitie peste zaharul ars in forme.

Punem apa fierbinte in tava, pana cand ajunge la jumatatea miniformei, pe exterior si dam la cuptorul preincins la 180 grade pe raftul de jos pentru 35-45 minute (in functie de cum arde cuptorul)

Este gata cand incepe sa prinda o culoare aurie deasupra. Chiar daca inca e putin moale se va intari cat va sta la frigider. Le scoatem pe un servet si le lasam sa se raceasca, dupa care le punem infrigider pentru minim 4 ore.

Este un desert foarte aromat si simplu de facut care va va incanta papilele gustative :) Bon appetit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars in miniforme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars, desertul cremos si fin care te cucereste prin savoare