Rasfoind retetele pentru copii propuse pentru concurs, m-am oprit la crema de zahar ars a AndreeiE si cum nu mai mancasem de foarte mult timp, m-am gandit s-o prepar la multicooker.
Eu am adaugat si o mandarina pentru un plus de gust si aroma.
Reteta Andreei este aceasta: http://www.bucataras.ro/retete/crema-de-zahar-ars-57379.html
Am pus 6 linguri de zahar intr-un vas si l-am caramelizat la foc incet mestecand continuu pentru a nu se arde si a deveni amar.
Nu am ars zaharul direct in vasul multikookerului, probabil se poate si asa, dar eu am preferat sa folosesc alt vas.
Turnam imediat siropul de zahar in vasul multicookerului si il intindem pe peretii acestuia, rotind vasul, pentru a se intinde uniform.
Ouale le vom mixa bine cu cele 4 linguri de zahar, apoi adaugam laptele, sarea, zeama si coaja rasa de lamaie.
Curatam mandarina de coaja si o desfacem in felii pe care le vom aseza in vas peste zaharul ars, racit.
Turnam in vas si compozitia cu oua si lapte si conectam aparatul la sursa de curent.
Cu alutorul butonului MENU, selectam programul BAKE, setam temperatura(de la butonul TEMPERATURE) la 180 grade si timpul pentru 45 minute(de la butonul COOKING TIME)
Apasam butonul Start si asteptam sa se epuizeze timpul, dupa care vom deconecta aparatul de la sursa de curent si vom scoate vasul din aparat.
Spor si pofta buna!
1
Nu vom rasturna crema de zahar ars imediat pe platou, ci o vom mai lasa in vas sa se raceasca putin.