Crema de lichior de portocale

de katty in Bauturi, 19 Ian 2020 | 3386 vizualizari

 

Bunatati de Craciun
Si pentru ca nu exista Craciun fara miros de portocala m-am gandit sa ii pregatesc Mosului si o crema de lichior de portocale.Un lichior perfect pentru perioada sarbatorilor de iarna.

 

INGREDIENTE

  • 4 portocale bio (coaja)
  • 300 ml alcool sau palinca 70 grade
  • 250 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • 400 ml lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de lichior de portocale:

Spalam portocalele si le decojim, fara a ajunge la partea alba.

Punem cojile de portocale intr-un borcan cu capac si turnam alcoolul. Inchidem si dam la rece pentru vreo 20 de zile(minim 10).

Strecuram cojile de portocala dupa ce perioada a trecut, dar nu uitam ca in aceasta perioada vom trece zilnic pe la borcan sa il agitam. Frecam galbenusurile cu zaharul intr-o craticioara cu fund dublu, apoi adaugam laptele caldut. Punem la foc mic si amestecam continuu pana se leaga, fara a fierbe in clocot.

Lasam compozitia sa se raceasca, apoi adaugam alcoolul in care am macerat cojile de portocala.

Punem lichiorul intr-o sticla pe care o pastram la rece pana in momentul servirii. Dupa cel putin 3-4 zile lichiorul va fi bun de baut.

Cu cat va sta mai mult lichiorul va fi mai bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de lichior de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lichior-crema de ciocolata - Reteta nr. 200