Crap la cuptor cu orez si plante aromatice.

de dicarmencitta1957 in Crap / Caras, 20 Feb 2010 | 8532 vizualizari

 

by dicarmencitta1957
Pestele este favoritul familiei.De regula mancam pastrav,somon si crap.Pestele este foarte bun si pentru sanatate,doctora mea nutritionista mi-l recomanda cu mare incredere,doar o singura data pe saptamana.Eu una as manca la orice ora peste.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente: 4 bucatele de fileuri de crap.1 ceasca de vin(50 ml vin alb).1 ceasca de orez(200 gr).2 linguri de unt.100 gr dovleac razuit.Plante aromatice.optional sare,piper proaspat macinat(piper roz),vegeta fara sare(plafar bio),curry,tarhon uscat,menta uscata,rozmarin,tarhon.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap la cuptor cu orez si plante aromatice.:

Mod de preparare: Orezul se spala bine in cateva ape si apoi il punem la fiert conform cu indicatiile de pe punga de orez.In apa in care fierb orezul pun 2 linguri de unt,un praf de vegeta,un praf de curry,un praf de rozmarin si o mana de dovleac razuit(100 gr).Se stie ca la cantitatea de orez, se pune de 3 ori cantitatea de apa si il fierb pana infloreste orezul,doar atat cat sa mai ramana lichid,deoarece dupa ce l-am fiert inchid focul si pun capacul la craticioara si il mai las cateva minute asa acoperit.Separat punem intr-o forma de yena bucatile de file de crap,adaugam ceasca de vin(50ml vin alb),sare,piper proaspat macinat(piper roz),curry,un praf de tarhon uscat,rozmarin si bagam la cuptor pentru 25 sau 30 de minute.Pestele se face rapid,mai ales daca are si capac,este mai suculent si mai delicios.Daca tava de yena nu are capac putem folosi o folie alimentara de aluminiu.Dupa ce s-au pregatit ambele feluri,le vom pune pe un platou si vom servi,alaturi de un pahar de vin alb.Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap la cuptor cu orez si plante aromatice." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

liana_geicu 1

21.02.2010, 19:30

Chiar am niste peste in frigider si nu prea stiam cum sa il fac, mi-ai dat o idee foarte buna! Cred ca este delicios!

dicarmencitta1957 1

22.02.2010, 18:12

Asa este Liana,este foarte bun si noua ne plac garniturile cu plante aromatice.

Rahela Velicu 1

23.06.2021, 22:22

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]