Cozonacul mamei

de LUK in Dulciuri, 10 Feb 2011 | 3859 vizualizari

 

Facut sub atenta supraveghere si dupa reteta mamei mele dragi..

 

INGREDIENTE

  • Pentru maia:
  • 100ml lapte
  • 25gr drojdie proaspata
  • o lingurita de zahar
  • Pentru aluat:
  • 700gr faina
  • 100ml lapte
  • 2 oua
  • 40ml ulei
  • 20gr margarina
  • un varf de cutit de sare
  • 100gr zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pt umplutura:
  • 350gr nuca
  • 20gr stafide
  • 2 linguri de zahar
  • 10ml esenta de rom
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • apa pentru framantat,ulei pentru uns blatul de lucru
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonacul mamei:

Se face o maia amestecand laptele caldut cu drojdia si zaharul.Se lasa sa creasca.

Intre timp pregatim aluatul.Topim margarina impreuna cu uleiul.Separam albusele de galbenusuri.Galbenusurile le amestecam cu laptele caldut,zaharul si amestecul de margarina si ulei(caldute!).Adaugam coaja de lamaie si sarea.Albusurile le batem spuma si le incorporam apoi in galbenusuri.Turnam si maiaua dospita si adaugam treptat faina.Framantam 15min inmoind pumnul in apa calduta.Presaram cu faina deasupra si lasam la dospit 2 ore.

Dupa ce a dospit ungem blatul de lucru cu ulei si intindem cate o foaie(ies 2 cozonacei).Presaram cu nuca amestecata cu zahar si esenta de rom apoi presaram si stafidele.Rulam usor si l punem in tava de copt(eu am pus hartie de copt)Se mai lasa o jumatate de ora in tava inainte de a fi pusi la copt.Se ung cu ou batut si se coc o ora in cuptorul preincalzit,la foc mediu145 de grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonacul mamei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rosencrantz