Cozonacei cu prune uscate si banane

de _Alina_ in Dulciuri, 7 Apr 2014 | 3920 vizualizari

 

Am vazut niste prune uscate intr-un magazin si pur si simplu nu m-am putut abtine. :) Am
achizitionat o punguta pe care am papat-o cat ai clipi, dupa care am trimis-o pe fii-mea sa mai cumpere una pentru cozonacei.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1 kg faina de grau
  • 450 ml apa calda
  • 80 g zahar tos
  • 2 banane pasate (225 g decojite)
  • 150 ml ulei
  • 50 g drojdie proaspata
  • 3 lgt pudra coaja de portocala
  • 30-50 g faina de grau (pentru modelat)

Umplutura:

  • 500 g prune uscate
  • 180 g stafide brune
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonacei cu prune uscate si banane:

1. Cerne faina intr-un vas incapator, fa o adancitura in mijloc pune drojdia impreuna cu o lg de zahar.

2. Sfarama drojdia intre degete adauga peste ea 300 ml apa calda si amesteca usor pana se dizolva, acopera vasul cu un prosop si lasa la dospit 10 min.

3. Adauga in compozitie bananele pasate, zaharul si restul de apa calda amestecata cu coaja de portocala. Amesteca cu o lingura, apoi framanta energic cu mainile. Incorporeaza treptat si uleiul si framanta 5-7 minute. Acopera vasul si lasa la dospit 1 ora.  

4. Pune stafidele la inmuiat in apa calda (pentru 10 min) sau in rom (pentru 30 min) apoi pune-le intr-o sita la scurs. Scoate samburii prunelor.

5. Preincalzeste cuptorul la 170 grade celsius.

6. Framanta aluatul din nou si imparte-l in doua. Formeaza cate un cilindru si imparte-l in 10 bucati, formeaza bile din fiecare bucatica, apoi intinde-le. Pune pe fiecare bucata prune si stafide dupa preferinta, apoi strange laturile bucatii de aluat astfel incat sa formezi o biluta.   

7. Pune fiecare bila de aluat cu partea neteda in sus in forme (eu am avut cilindri cu diam. 7 cm si patrate) unse cu ulei si lasa-i 10 min la dospit.   

8. Pune un vas cu apa rece in partea inferioara a cuptorului apoi introdu tava cu cozonacei in cuptor pentru 30 minute sau pana se rumenesc.
Pofta buna!

TIPS-URI

1

Umplutura poate varia in functie de preferinta.

2

Am folosit faina obisnuita de grau, de la parintii mei, de aceea aluatul pare mai negricios, insa si bananele se oxideaza si ar fi bine sa puneti putina zeama de lamaie peste ele ca sa impedicati procesul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonacei cu prune uscate si banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini Panettone