Cozonac trandafir

de Silvioara in Piine, 9 Oct 2011 | 5117 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua intregi
  • 300 ml lapte caldut
  • 1 cub drojdie de 40 gr. (Linco)
  • 5-6 linguri zahar tos
  • arome (vanilie, rom, coaja de lamaie)
  • 600 gr. faina cernuta
  • o jumatate pachet de unt moale, la temperatura camerei + 3 linguri zahar tos
  • 1 cana miez de nuca maruntit amestecat cu 2 lingurite cacao
  • pentru uns: un galbenus de ou amestecat cu 1-2 linguri de zahar si 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac trandafir:

Faina se cerne intr-un castron mai mare. Laptele si zaharul se incalzesc putin pe foc mic pana la topirea completa a zaharului. Se lasa la racit pana ramane doar putin caldut, se pun aromele in el si apoi drojdia maruntita. Acest amestec se pune peste faina cernuta, se bat putin pana la omogenizare cele doua oua si se adauga si ele peste compozitia din castron si se incepe procesul de framantare. Daca este necesar se ung putin mainile cu unt topit, iar planseta de lucru se pudreaza cu putina faina. Se framanta bine si se mai izbeste din cand in cand si de masa, pana se obtine un aluat elastic, de cozonac. Se lasa la crescut la loc calduros pana isi dubleaza volumul.

Untul moale se amesteca cu 3 linguri de zahar tos.

Se unge masa de lucru cu putin unt topit, se intinde o singura foaie din aluat, in forma dreptunghiulara, se unge foaia cu untul amestecat cu zahar, se presara deasupra miezul de nuca amestecat cu cacao si se ruleaza in forma de sul. Acesta se taie in 5-6 bucati egale care se aseaza in picioare intr-o cratita unsa.

Se acopera cu un servet si se mai lasa la crescut cam 20-30 min., se unge cu galbenusul de ou si se da la cuptor, la foc moale, pana se rumeneste frumos deasupra si este copt in interior (testul cu paiul).

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac trandafir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu cartofi