Cozonac trandafir

de Silvioara in Piine, 9 Oct 2011 | 5168 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua intregi
  • 300 ml lapte caldut
  • 1 cub drojdie de 40 gr. (Linco)
  • 5-6 linguri zahar tos
  • arome (vanilie, rom, coaja de lamaie)
  • 600 gr. faina cernuta
  • o jumatate pachet de unt moale, la temperatura camerei + 3 linguri zahar tos
  • 1 cana miez de nuca maruntit amestecat cu 2 lingurite cacao
  • pentru uns: un galbenus de ou amestecat cu 1-2 linguri de zahar si 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac trandafir:

Faina se cerne intr-un castron mai mare. Laptele si zaharul se incalzesc putin pe foc mic pana la topirea completa a zaharului. Se lasa la racit pana ramane doar putin caldut, se pun aromele in el si apoi drojdia maruntita. Acest amestec se pune peste faina cernuta, se bat putin pana la omogenizare cele doua oua si se adauga si ele peste compozitia din castron si se incepe procesul de framantare. Daca este necesar se ung putin mainile cu unt topit, iar planseta de lucru se pudreaza cu putina faina. Se framanta bine si se mai izbeste din cand in cand si de masa, pana se obtine un aluat elastic, de cozonac. Se lasa la crescut la loc calduros pana isi dubleaza volumul.

Untul moale se amesteca cu 3 linguri de zahar tos.

Se unge masa de lucru cu putin unt topit, se intinde o singura foaie din aluat, in forma dreptunghiulara, se unge foaia cu untul amestecat cu zahar, se presara deasupra miezul de nuca amestecat cu cacao si se ruleaza in forma de sul. Acesta se taie in 5-6 bucati egale care se aseaza in picioare intr-o cratita unsa.

Se acopera cu un servet si se mai lasa la crescut cam 20-30 min., se unge cu galbenusul de ou si se da la cuptor, la foc moale, pana se rumeneste frumos deasupra si este copt in interior (testul cu paiul).

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac trandafir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chifle cu branza