Cozonac Rozenkrantz

de Constelatialeu in Dulciuri, 23 Dec 2016 | 4389 vizualizari

 

Imi place sa fac cadouri dulci, ca uneori ma pricep sa fac dulcegarii.....

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina + faina pentru blatul de lucru
  • 2 oua
  • 25 g drojdie proaspata
  • 110 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • coaja lamaie
  • Umplutura
  • 130 g unt
  • 6 linguri zahar
  • nuca macinata ( cat va lasa sufletul)
  • stafide- optional, mie imi plac, deci am pus...
  • Pt. zaharul caramelizat
  • 12 linguri
  • o cratita cu diametrul de 28 cm
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Rozenkrantz:

Mai intai, am caramelizat zaharul. Am pus cele 12 linguri de zahar in cratita si l-am caramelizat, cu grija sa nu-l ardem ca se amaraste. Dupa ce s-a caramelizat, am imbracat peretii cratitei cu zaharul caramelizat si am lasat sa se raceasca. Ingredientele folosite sa fie la temperatura camerei.

Intr-un castron, am pus faina (daca e cazul o cernem, la mine nu a fost cazul, am o faina buna ). Separat, incalzim laptele in care am adaugat 3 linguri de zahar, apoi adaugam drojdia si o diluam. Peste faina, punem ouale, sarea, zaharul vanilat si coaja de lamaie, amestecam si apoi adaugam laptele cu drojdia. Framantam cca. 10 min, apoi intindem o foaie dreptunghiulara, peste care punem untul moale amestecat cu zaharul, presaram nuca macinata si stafide, trecem cu sucitorul peste sa se preseze putin apoi rulam, taiem in sase bucati. Asezam bucatile in cratita cu zahar caramelizat si  lasam la crescut 1 ora, apoi dam  cratita la cuptorul preincalzit la 175 grede C, cca 1 ora. Cand este gata, rasturnam imediat pe un platou, lasam sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Rozenkrantz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 700 lei
1499.99 lei
799.99 lei

COMENTARII (26)

Rocsi 1

26.12.2016, 19:59

Este foarte bun, mie una imi placeeee!

diaconta 1

29.12.2016, 20:57

te pricepi,nu te contrazic

Valclaudia 1

30.12.2016, 09:50

minunat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]