Caramelizam 10-12 linguri de zahar, cu care tapetam fundul si peretii unei cratite cu diametrul de 24 cm.
Am cernut faina, am amestecat-o cu drojdia uscata si le-am lasat putin (15 minute ca sa se imprieteneasca!)
Daca folositi drojdie la cubulet o dizolvati in putin lapte caldut in care puneti si 2-3 linguri zahar. Fara sa dospeasca se toarna maiaua peste faina+oua+ restul deja amestecate.
Dupa 15 minute, am amestecat faina cu oualecoaja de lamaie, esentalapte, un varf sare. Se framanta 15 minute pana nu se mai lipeste de mana.
Se intinde o foaie dreptunghi de 1 cm grosime. Ungem cu untul amestecat cu 6 linguri zahar.
Presaram nuca multa, presam cu palma ca sa se lipeasca bine. Rulam si taiem in 6-7 bucati.
Punem bucatile in picioare in cratita cu caramel, la distanta intre ele si lasam la crescut 1 ora.
Coacem in cuptorul preincalzit, cca 35-40 minute la 180 grade C.
Atentie : imediat ce scoatem din cuptor rasturnam cozonacul, altfel se intareste caramelul si se lipeste de cratita!