Nu cred ca am framantat mai mult de 10 minute la acesti cozonaci pufosi....
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei (mai putin laptele, pe care-l incalzim usor!)
Intr-un vas incapator lichefiem drojdia, amestecand-o cu praful de sare si 1 lingura de zahar. Adaugam 1 lingura de faina si 2-3 linguri lapte caldut. Lasam sa "se ridice" 10 minute.
Dupa acest timp,peste aceasta maia adaugam laptele caldut, zaharul, zaharul vanilat, pudra din coaja de portocala confiata. Incet incet incorporam faina,picurand din cand in cand ulei, pana incorporam cantitatea de 100 ml. Vom obtine un aluat elastic, pe care-l vom lasa la dospit mai bine de 1 ora, intr-un loc ferit de curenti de aer,pana isi dubleaza volumul.
Impartim aluatul in doua, intindem pe masa de lucru infainata pe rand cate 1 foaie din acest aluat (de 1 cm grosime) si asezam nuca macinata si/ sau bucatele de rahat.
Rulam aluatul cat se poate de strans si il asezam in tava unsa cu ulei.
Lasam sa mai dospeasca inca 10-15 minute cozonacul in tava, apoi il dam la copt in cuptorul preincalzit pentru cca 50 minute (160 grade).
Cu 15 minute inainte de expirarea celor 50 de minute scoatem cozonacii din cuptor, ii ungem cu albus batut si presaram zahar tos.
Introducem iar tavile in cuptor pentru 15 minute pana se rumenesc cozonacii, apoi ii scoatem pe masa de lucru, incercam sa-i scoatem din tava cat sunt inca fierbinti, apoi ii lasam acoperiti cu un prosop curat pana se racesc complet.
Dupa ce s-au racit, feliem cozonacul si servim.
Pofta buna!