De sărbători, nu lipsește cozonacul pufos cu nucă și rahat, perfect pentru toți din familie și prieteni. Descoperă rețeta tradițională pentru un desert delicios și aromat.
Pentru acest Cozonac pufos cu nucă și rahat - Rețeta tradițională de sărbători, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, ouă, lapte, unt, zahăr, nuca, cacao, rahat.
Cum se prepara acest Cozonac pufos cu nucă și rahat - Rețeta tradițională de sărbători:
Pregătește aluatul după rețeta de aici.
Într-un bol, pune albușurile, un praf de sare și mixează-le foarte bine. Când capătă consistență și se albesc, încorporează zahărul, mixând în continuare până obții o bezea lucioasă și fermă.
Amestecă miezul de nucă cu cacaua și adaugă-l peste bezea. Amestecă ușor să se incorporeze și adaugă și esența de rom.
Împarte aluatul de cozonac în două jumătăți egale. Întinde fiecare parte de aluat în strat egal, pe un blat uns cu puțin ulei. Întinde umplutura pe toată suprafață, lăsând o margine liberă, cubulețe de rahat, apoi rulează strâns. Procedează la fel și cu cealaltă jumătate.
Împletește cele două rulouri obținute, dând formă de cozonac, apoi așază-l în tava tapetată cu hârtie de copt.
Lasă-l la dospit pentru o jumătate de oră. După acest timp, unge-l cu amestecul de ou și lapte.
Coace cozonacul în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, pentru 40-50 de minute sau până trece proba scobitorii.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă cozonacul la temperat. Îl poți transfera apoi pe un grătar de bucătărie.
Este un cozonac pufos, aromat și foarte bun la gust și iți recomandăm să încerci rețeta noastră!
Incearcă si rețeta de Cozonac Leopard, foarte aspectuos și bun sau varianta de Cozonac moldovenesc, foarte pufos si bun.
Iți recomandăm și rețeta de Cozonac cu smantana si nuca, cu un aluat minunat.