Cozonac franțuzesc(brioșă)

de Ade200 in Dulciuri, 29 Dec 2013 | 6432 vizualizari

 

Am încercat o rețetă de pe net...
http://www.youtube.com/watch?v=tDbCpJFYyzw

 

INGREDIENTE

  • 300 g de făină
  • 10 g sare
  • 40 g de zahăr
  • 15 g de drojdie
  • 30 ml de lapte
  • 4 ouă
  • 150 g de unt
  • cojă de portocală/lămâie
  • 1 ou pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac franțuzesc(brioșă):

Se amestecă faina cu sarea și cu zahărul. Drojdia se diluează cu laptele călduț, apoi cu ouăle. Se toarna în făină lichidul si se amestecă bine(eventual cu robotul de aluat).

Se adaugă untul, se amestecă.

Se pune la cald până își dublează volumul.

Se pune la frigider câteva ore sau peste noapte(acuperita cu folie alimentară).

Se scoate aluatul rece și se împarte în 5. Se fac niște sfere egale care se pun în tava de teflon de cozonac. Se acoperă cu folie și se lasă la cald până își dublează volumul. se bate un ou cu puțină sare și se unge brioșa. Se da la cuptor preîncălzit, la 18o de grade C, cam 35 de minute.

Se scoate pe grătar . Se consumă rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac franțuzesc(brioșă)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

babi5 1

29.12.2013, 14:16

nadea68 1

29.12.2013, 14:54

Ade200 1

29.12.2013, 17:04

Să știți că e pufos, dar pentru gusturile românești e nevoie sa fie mai dulce.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]