Cozonac de post

de Lavinia in Mancaruri de post, 17 Apr 2013 | 5449 vizualizari

 

Elena_Daria este vinovata pentru minunatia asta de cozonac pentru ca mi-a facut o pofta nebuna:D Ce-i drept difera ingredientele dar este abslout delicios!

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 1 drojdie
  • 250 ml lapte de soia
  • 4-5 linguri de zahar amestecat cu zahar vanilat
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • 80 g margarina topita
  • 1/2 lingurita de sare
  • 50 g stafide inmuiate in rom
  • 5-6 linguri de nuca macinata amestecata cu zahar si cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac de post:

Punem laptele la incalzit.Pregatim o maia din drojdie,1 lingura de zahar,1 lingura de faina si 50 ml lapte caldut.

Peste restul de lapte adaugam vanilia si zaharul si lasam sa fiarba pana se topeste complet zaharul.

Intr-un bol amestecam 350 g faina cu sare si facem o adancitura in mijloc.Adaugam maiaua si laptele caldut si omogenizam bine.La final adaugam 50 g margarina topita ,apoi transferam aluatul pe o masa de lucru tapetata cu restul de faina (cca 50 g) si framantam bine pana ce nu se mai lipeste de maini.Lasam aluatul la dospit timp de 40-50 de min pana isi dubleaza volumul.

Framantam aluatul dospit doar cateva secunde pentru a elimina aerul apoi il impartim in 2 bucati egale.

Intindem fiecare bucata de cca 0,3 cm grosime si lunga cat tava de cozonac si o ungem cu margarina ramasa apoi presaram nuca si stafidele.Rulam strans si impletim cele 2 bucati.

Tapetam o tava de cozonac cu folie sau unt si faina si mai lasam cozonacul la dospit 20-30 de minute in tava apoi il coacem in cuptorul preincalzit la foc mic timp de 50-60 de minute.

Dupa ce l-am scos din cuptor l-am uns cu putina miere pentru luciu.

TIPS-URI

1

In aluat puteti adauga orice arome doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Lavinia 1

18.04.2013, 10:18

Multumesc
Da 1 cub de drojdie proaspata/uscata!

ionela2682 1

18.04.2013, 16:57

Ce super arata..si eu vreau sa-l pregatesc dar ..astept Pasele si-l fac de dulce!

Lavinia 1

18.04.2013, 19:19

Multumesc!Mie sincer mi-a placut mai mult decat cel de dulce

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac marmorat de post