Cozonac cu rahat si stafide

de ryta in Dulciuri, 27 Apr 2014 | 4700 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 cubulet drojdie proaspata 25g
  • 500 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 300 gr zahar
  • 3 oua
  • o lingurita sare
  • esente(rom,portocala,vanilie)
  • stafide,rahat,cacao
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat si stafide:

Se oparesc 2 pumni de faina cu o cana de lapte, se bat ouale cu mixerul impreuna cu zaharul si esentele,din ouale batute cu zahar se ia o lingura rasa de continut si se pune peste drojdie impreuna cu o lingura de lapte si se freaca sa se topeasca apoi se pune un pic de faina si se amesteca, apoi se lasa la crescut.Cand maiaua si- a dublat volumul putem incepe sa trecem la framantat

Se amesteca laptele oparit cu oul batut,maiaua si se aduga restul de lapte ramas.

Se trece la framantat,din cand in cand ne inmuiem mainile in ulei si framantam pana terminam tot uleiul. Framantam aluatul cu pumnii, cu palmele, aruncam de colo colo jumatate de ora. Apoi lasam la dospit in bucataria incalzita vreme de 40 de minute. Impartim aluatul in 2 bucati ,intindem cu mana pe masa unsa cu ulei  si il umplem cu ce dorim cu rahat,nuca,cacao si stafide.

Daca facem cozonac impletit impartit o bucata in 2 si facem  2 suluri si le impletim ,apoi punem cozonacul  in tava (tapetata cu hartie de copt. Ungem cu ou.mai lasam sa creasca sa cresca pana cand isi dubleaza volumul cozonaceii nostrii si dam la cuptor pentru 45-50 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coznac cu mac