Punem drojdia in laptele cald si le amestecam,adaugand si 1 lingura de zahar si una de faina. Omogenizam si lasam sa creasca la cald cca 15 minute.
Intr-un castron mare adaugam restul de faina,zaharul,untul topit,uleiul,aromele,ouale si in mijloc facem o gropita si turnam amestecul de drojdie. Framantam un aluat elastic,pana nu se mai leaga de mana. Acoperim vasul cu un servet curat si lasam aluatul la dospit,intr-un loc cald,cca 1 h pana isi dubleaza volumul.
Am impartit aluatul in doua parti. Prima bucata am intins-o rotunda,am asezat pe ea bucatele de rahat si stafide inmuiate in apa sau rom si incepem sa pliem marginile,ca pentru placinta,formand o bila,pe care o punem intr-o oala rotunda,tapetata cu hartie de copt. A doua bucata o impartim din nou in doua parti egale,intindem doua foi de lungimea tavii,pentru cozonac. Asezam felii de rahat pe toata suprafata si presaram pe deasupra stafide.
Rulam foile si obtinem doua rulouri pe care le impletim . Asezam cozonacul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungem cozonacii cu ou batut si ii lasam din nou la dospit cca 30 de minute,dupa care se coc in cuptorul preincalzit in jur de 50-60 de minute.
Obtinem 2 cozonaci,pufosi si aromati,care merg de minune seara langa un pahar de lapte cald.