Cozonac cu nuca

de Lau in Dulciuri, 13 Ian 2012 | 5907 vizualizari

 

aluatul m-am inspirat de la nadina.iar crema de la silvioara

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:
  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri zahar
  • 1 cub drojdie proaspata
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • lapte
  • CREMA
  • 200 g nuca macinata
  • cacao
  • esenta de rom
  • 5 linguri de zahar
  • 1/2 pahar de vin rosu
  • UNS
  • 1 galbenus
  • putin lapte
  • ciocolata ornament
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca:

ALUAT: Drojdia se desface cu putin lapte caldut si 1 lingura zahar. Se lasa 15 minute sa se odihneasca. Adaugam si restul ingredientelor si framantam un aluat elastic care nu se lipeste de maini. Lasam la dospit 30 minute intr-un loc calduros.

CREMA: Nuca macinata se amesteca cu zaharul, cacao, esenta si treptat se adauga vinul. Amestecam bine.

Se imparte coca, se ia cate o bucata, se ruleaza si se unge cu crema, se ruleaza si se da deoparte.

Se ia alta bucata, intindem, adaugam crema si rulam. Cele 2 rulouri le rulam impreuna si asezam in tava unsa bine cu ulei, mai lasam 20 minute, dupa care ungem cu galbenusul amestecat cu putin lapte. Am adaugat deasupra ciocolata ornament. Dam la cuptor incalzit pana se rumenste, lasam sa se raceasca putin in tava.

TIPS-URI

1

cel mai bun este rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piscoturi sau ''oasele lui Dino''