Reteta este luata de aici http://www.retetelebunicii.ro/cozonac-cu-mac/
Drojdia se framanta si se topeste in 50 ml lapte caldut.
Se pun la fiert 50 g zahar cu 150 ml lapte la foc mic.Se adauga macul si 50 g de unt.
Se lasa sa fiarba 5 minute,amestecand continuu,si se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
Faina se pune intr-un castron,se face o gaura in mijloc,se adauga maiaua de drojdie,250 ml lapte si sarea.Se framanta pana devine un aluat consistent,se adauga treptat restul de unt si margarina topite in prealabil.
Cand aluatul nu se mai lipeste se acopera cu un prosop si se lasa la crescut jumate de ora.
Se tapeteaza o tava de cozonac cu hartie de copt.Aluatul se imparte in parti egale(depinde de tava si de cat doriti sa fie de inalt).
Se intind foile dreptunghiulare,se intinde uniform un strat de umplutura de mac.
Se ruleaza foile ,se pun in tava.Se ung cu ou batut.
Se pune la cuptor 30-45 minute.