Cozonac

de Lavinia in Dulciuri, 25 Dec 2012 | 4176 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Maia:
  • 3 pliculete drojdie uscata sau 3 cuburi drojdie proaspata
  • 50 g zahar
  • 50 g faina
  • 100 ml lapte caldut
  • Aluat:
  • 8 galbenusuri+2 pt uns
  • 200 g zahar
  • 50 g zahar vanilat
  • coaja de la 2 lamai
  • 250 g unt
  • 400 ml lapte+2-3 linguri pt uns
  • faina cat cuprinde(cca. 1 kg )
  • umplutura:
  • 500 g nuci macinate
  • 6 albusuri
  • 3 linguri cacao
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 200 g zahar pudra
  • cateva picaturi esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac:

Am pregatit de seara toate ingredientele la temperatura camerei.

Am facut maiaua din drojdie ,zahar,faina si lapte caldut si am lasato la dospit de 3 ori.

Am frecat galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si coaja de lamaie.

Separat intr-un bol mare am cernut faina cu o lingurita de sare.

Am facut o adancitura in mijloc si am pus maiaua,galbenusurile frecate cu zahar,laptele caldut si untul topit.Am framantat aluatul timp de 25-30 de min si l-am lasat la dospit la loc caldut acoperit cu un prosop.

Intre timp am pregatit umplutura.Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare,am adaugat treptat zaharul ,cacaua,nuca si esenta.

Am impartit aluatul in 2 .Am intins o foaie mare de cca. 0.5 cm ,am pus jumatate de umplutura si am rulat strans.La fel am procedat si cu celalalt cozonac.

Am pus cozonacii in tavi tapetate cu folie si i-am mai lasat la dospit 30 de min.Am uns cozonacii cu galbenus de ou si lapte si i-am introdus la cuptor la foc mic pentru cel putin 1 ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu umplutura de branza cremoasa