Covrigi cu susan

de Carmen_g in Piine, 31 Mar 2015 | 3962 vizualizari

 

Reteta acesta de covrigi am preluat-o de la Jamila. Sunt foarte pufosi si gustosi de abia te poti opri din mancat.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 10 g drojdie
  • 30 g bicarbonat de sodiu
  • susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi cu susan:

Din faina, apa, ulei, sare, zahar si drojdie am framantat un aluat moale nelipicios si elastic. L-am lasat la crescut aprox. o ora la loc caldut.

Am impartit aluatul in 9 parti egale si am modelat covrigii.

Intre timp am pus 2 l de apa la fiert . Cand a inceput sa fiarba am adaugat bicarbonatul de sodiu si am pus pe rand covrigii. I-am lasat sa fiarba 1 minut si i-am scos cu o spumiera intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am presarat putina sare si susan pe fiecare covrig si i-am copt 15 minute la 170 grade cu ventilatia pornita.

Sunt deliciosi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi cu susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Covrigi sau Bretzel