Covrigi cu mac

de Lau in Piine, 7 Apr 2011 | 11664 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 2 lingurite sare
  • 3 linguri zahar
  • 100 ml ulei
  • mac
  • sare
  • 1 ou
  • 300 ml apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi cu mac:

se pune faina intr-un castron mai mare se face o gaura in mijloc se adauga drojdia, uleiul, zaharul  si sarea. Se amesteca cu 2 linguri faina si se lasa 15 min, dupa care se framanta coca. Se lasa 1 ora la dospit, dupa care se fac covrigii.

Se rupe bucati coca. Se ia o bucata si se intinde un snur lung de 40 cm,  se indoaie la jumatate si rasucim capetele de 2 ori, intoarcem apoi capetele perpendicular pe bucla facuta si le trecem pe sub bucla la 3 cm distanta intre ele. Apasam putin sa se lipeasca.

Ungem tava cu ulei si asezam covrigii, ii ungem cu oul batut, presaram mac si sare deasupra si ii dam la cuptor pana se rumenesc

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Lau 1

08.04.2011, 16:10

elena

lilik 1

09.04.2011, 04:25

imi trimiti si mie vreo 2???super buni

adry88 1

25.05.2011, 22:17

foarte buni

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Covrigei sarbesti