Covrigei cu chimen si cascaval

de bucatarimcudiana in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2011 | 16767 vizualizari

 

acesti covrigei sunt nelipsiti de pe masa noastra de sarbatori

 

INGREDIENTE

  • Pt.aluat:
  • 1 kg faina alba de grau
  •  2 oua
  • 1 pachet margarina
  •  250 g untura de porc
  •  1 lingurita de drojdie proaspata
  •  sare dupa gust
  •  1 cutie mica de smantana grasa
  • Pt.uns:
  • 2 oua
  • cascaval ras si uscat
  •  2-3 lingurite chimion

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei cu chimen si cascaval:

drojdia o dizolvam in putina apa calduta {3 linguri de apa}

toate ingredientele pentru aluat se amesteca  si se framanta pana ce obtinem un aluat consistent.

aluatul, este ideal daca putem sa il lasam de pe o zi pe alta la frigider, daca nu, este suficient sa stea la rece 1 ora.

aluatul il divizam in doua sau trei bucati pentru a ne fi usor la intins.

cu sucitorul intindem aluatul pe masa de lucru usor infainata, la grosimea de 0.5 cm aprox.

cu forma speciala de covrigei decupam aluatul , ungem covrigei cu ou si ii dam prin cascavalul amestecat cu chimen, dupa care ii punem in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

covrigei se coc la foc potrivit pana se rumenesc usor.

TIPS-URI

1

se pot servi la cafea,ceai,bere sau un pahar de suc

2

daca nu avem forma de covrigei se pot modela covrigeii cu mana, dar avem nevoie de fffff multa rabdare

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei cu chimen si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv briose cu spanac si cascaval