Covrigei cu chimen si cascaval

de bucatarimcudiana in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2011 | 16686 vizualizari

 

acesti covrigei sunt nelipsiti de pe masa noastra de sarbatori

 

INGREDIENTE

  • Pt.aluat:
  • 1 kg faina alba de grau
  •  2 oua
  • 1 pachet margarina
  •  250 g untura de porc
  •  1 lingurita de drojdie proaspata
  •  sare dupa gust
  •  1 cutie mica de smantana grasa
  • Pt.uns:
  • 2 oua
  • cascaval ras si uscat
  •  2-3 lingurite chimion

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei cu chimen si cascaval:

drojdia o dizolvam in putina apa calduta {3 linguri de apa}

toate ingredientele pentru aluat se amesteca  si se framanta pana ce obtinem un aluat consistent.

aluatul, este ideal daca putem sa il lasam de pe o zi pe alta la frigider, daca nu, este suficient sa stea la rece 1 ora.

aluatul il divizam in doua sau trei bucati pentru a ne fi usor la intins.

cu sucitorul intindem aluatul pe masa de lucru usor infainata, la grosimea de 0.5 cm aprox.

cu forma speciala de covrigei decupam aluatul , ungem covrigei cu ou si ii dam prin cascavalul amestecat cu chimen, dupa care ii punem in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

covrigei se coc la foc potrivit pana se rumenesc usor.

TIPS-URI

1

se pot servi la cafea,ceai,bere sau un pahar de suc

2

daca nu avem forma de covrigei se pot modela covrigeii cu mana, dar avem nevoie de fffff multa rabdare

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei cu chimen si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv briose cu ciuperci