Cous-cous cu spanac si rosii

de Oana in Mancare copii, 25 Iul 2009 | 11331 vizualizari

 

Puiul meu mic e innebunit dupa spanac si am inventat reteta asta :) De obicei il faceam cu orez, dar a iesit atat de bun, de m-am lins si eu pe botic :))

 

INGREDIENTE

  • 2 rosii
  • 1 ceapa
  • 250 g spanac congelat
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri cous-cous
  • sare
  • o lingura cu ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cous-cous cu spanac si rosii:

Se pun la fiert 2 cani cu apa, iar cand clocoteste se scufunda rosiile(spalate in prealabil) si se lasa 2 minute la fiert. Apoi se scot, se decojesc si se pun la loc la fiert, intregi. Se adauga ceapa curatata si spalata, tot intreaga si spanacul congelat. Eu am avut spanac congelat de mine. Se pune uleiul si sare dupa gust, se acopera cu un capac si se lasa 15-20 de minute sa fiarba.

Se scot apoi legumele, se scoate cotorul rosiilor, se adauga usturoiul crud si se paseaza cu blenderul, iar in zeama fierbinte se pune cous-cousul si se lasa acoperit 5 minute pana se umfla. Se adauga apoi cous-cousul peste spanac si se amesteca.

Este o mancare ideala pentru copii, iar bebelusilor se poate servi de la 9 luni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cous-cous cu spanac si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu cu spanac