Cous cous cu ceapa verde si carne de curcan in sos de bulion

de Bya Ralu in Curcan, 12 Mar 2015 | 4351 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru cous cous:

  • praf de cous cous
  • 1 ceapa verde
  • 1/2 dovlecel zucchini
  • vegeta/piper/oregano

Pentru pulpa de curcan:

  • 2 felii de carne de curcan
  • 1 catel de usturoi
  • ulei de masline
  • 50 ml vin alb
  • 2 linguri de bulion
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cous cous cu ceapa verde si carne de curcan in sos de bulion:

Carnea se condimenteaza pe ambele parti,se pune putin la prajit in ulei de masline,se stinge cu vinul alb si se lasa pe foc pana cand se evapora alcoolul.

Se completeaza cu apa si se adauga si catelul de usturoi intreg,putin crestat.

Cand scade apa se adauga bulionul,se mai lasa cateva minute dupa care se ia de pe foc.

Intre timp se pregateste cous cous-ul :

Ceapa se taie feliute,iar dovlecelul zucchini il dam pe razatoarea mare,se pun impreuna ca calit in putin ulei de masline.

Se adauga condimentele,se pune apa cat sa acopere si se lasa sa fiarba cam 5-7 minute.

Se adauga praful de cous cous,apa,se amesteca bine si se mai lasa circa 5 minute(se verifica daca este gata).

Se serveste cous cous cu carne de curcan in sos de bulion

TIPS-URI

1

se serveste cu muraturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Cous cous cu ceapa verde si carne de curcan in sos de bulion" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]