Coupe Jacques pentru 5 persoane

de nico15 in Dulciuri, 8 Apr 2013 | 8108 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 banane
  • 1 portocala
  • 2 mandarine
  • 2 kiwi
  • 50 g de coacaze
  • 1 grapefruit roz
  • 75 g de mure
  • 50 g de prune
  • 50 g de ananas
  • Inghetata de caramel
  • Inghetata de frisca si stafide
  • Cognac
  • Lichior de caise
  • Toping de ciocolata cu ghimbir
  • Caramel
  • 3 lingurite de icing sugar
  • Menta
  • 5 fructe de physalis(dessign)
  • 5 sticksuri de ciocolata
  • Zeama si coaja de lamaie
  • 100 g de frisca
  • 50 g de zahar tos
  • 20 g de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coupe Jacques pentru 5 persoane:

Fructele se spala, se curata, iar fructele mai mari se taie in felii sau in cubulete de marime potrivita. Se stropesc cu zeama de lamaie si adaugam zaharul.  Punem intr-un recipient 5-6 linguri de lichior si 3 linguri de cognac, adaugam fructele peste si la lasam sa stea 15 minute.

Punem zaharul tos intr-o tigaie nonaderenta si il lasam sa inceapa sa se topeasca, cand acesta ajunge la o temperatura de 180 grade el se va carameliza, adaugam untul care se va incorpora rapid si luam de pe foc, lasand sa se raceasca. Tocam fin menta.

Frisca ori este lichida si va trebui batuta, ori este cumparata si ne va fi mai usor la montat. Scoatem inghetata si vom trece la montarea preparatului.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Coupe Jacques pentru 5 persoane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuni