Cotlet de porc in crusta de nuca si sos de mere si vin

de Dea_Dea in Mancaruri cu carne, 6 Iun 2013 | 4466 vizualizari

 

Nooa eu nu am facut niciodata pana acum si am zis sa incerc sa vedem ce iese din cotletul de porc in crusta de nuci , si a iesit o minune :))

 

INGREDIENTE

  • 8 felii de cotlet de porc
  • ulei
  • sare
  • piper
  • praf de usturoi
  • boia de ardei
  • cimbru
  • rozmarin
  • 100-150 gr nuca macinata

SOS:

  • 2 linguri de mere razalite
  • 100 ml apa
  • 100 ml vin rosu
  • zahar , sare
  • 50 gr unt
  • 1 lingura faina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc in crusta de nuca si sos de mere si vin:

Cotletul de porc se feliaza.

Intr-un castron facem amestecul de condimente cu nuca( nuca macinata, sare, piper, boia, praf de usturoi, cimbru, rozmarin).

Feliile de carne se ung cu ulei , se dau prin nuca si se pun la prajit in ulei incins, cam 4-5 min.

SOS:

Se pun la fiert , merele cu apa si vinul, cand da in clocot condimentam cu sare si zahar(dupa gust).Se mai lasa sa fiarba 5 min si se stinge focul.

Intr-o cratita se topeste untul, se adauga faina  si se stinge cu vinul si merele , se lasa la clocot pana se ingroasa putin..

POFTA BUNA!!

 

TIPS-URI

1

In loc de nuci se pot pune alune macinate.

2

Sosul se serveste cu patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc in crusta de nuca si sos de mere si vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc cu sos picant