Cosulete rustice cu salata a la Russe

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 6 Oct 2015 | 5755 vizualizari

 

Asta-i autograful pentru voi dragi bucatarasi dragalasi! Am ales sa prepar aceasta salata in varianta vegetariana cu bunatati de toamna...sfecla, ardei copt si gogosar in otet, castraveciori bulgaresti, maioneza de casa,...ce sa mai povestim...un deliciu!

 

INGREDIENTE

Blat cosulete:

  • 200 gr unt gras( 85%)
  • 200 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana grasa( min 20%)
  • un praf de sare
  • amidon pentru intins foaia

Salata a la Russe:

  • 4 cartofi
  • 4 morcovi
  • 4 gogosari in otet
  • 4 ardei copti
  • 4 castraveciori
  • 4 feliute de sfecla in otet
  • un sfert de borcan de mazare prefiarta la borcan
  • maioneza preparata in casa din doua galbenusuri moi fierte, o cana de ulei, eu am folosit Omega 3 din seminte , o lingura de mustar, o lingurita zeama de lamaie, un praf de sare
  • o lingura de mustar
  • sare dupa gust

Pentru decor:

  • felii de sfecla, masline, castraveti murati, gogosari, ardei copti
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete rustice cu salata a la Russe:

Reteta de aluat este cea de foietaj de casa postat nu demult.

De regula prepar blatul cu unt rece si dat pe razatoarea mare imediat ce l-am scos din frigider. Il amestec apoi cu restul ingredientelor si-n mai putin de 3 minute obtin aluatul pe care-l infainez usor, de data aceasta cu amidon. L-am dat la rece pana am pus legumele la fiert dar oricum a stat la rece in jur de 30 de minute.

Am scos blatul si l-am intins,  obligatoriu pe o suprafata bine infainata cu amidon ca sa mearga struna,  am avut grija sa nu fie foarte subtire, apoi cu un pahar am decupat forme( sau puteti rupe bucati cu mana) pe care le-am mai intins putin cu sucitorul si le-am asezat pe dosul formelor de briose pe care le-am pudrat cu amidon. Nu ne straduim prea mult sa le bibilim, pentru ca le vrem rustice! :))))

Am copt cosuletele la 200 de grade pana s-au rumenit in jur de 16 minute, nu mai mult ca sa nu crape...oricum trebuiesc manevrate cu multa grija deoarece aluatul este extrem de fraged si se rupe imediat. Le vom lasa la racit si abia apoi le vom scoate cu grija.

Salata stie toata lumea sa o prepare, desigur....se fierb legumele,  cartofii si morcovii, se toaca pe rand si se pun intr-un vas unde se amesteca, cu  gogosarii murati, ardeii copti, sfecla in otet, mazarea fiarta si apoi  cu maioneza. Am mai pus mustar, sare dupa gust si apoi am umplut cosuletele pe care le-am decorat dupa inspiratia de moment.

Eu vi le arat, voi alegeti cosuletul care va place.....pofta buna si imbratisari tuturor!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete rustice cu salata a la Russe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de salata a la russe cu oua de prepelita