Cosulete cu mure si crema de vanilie

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 20 Sep 2011 | 5251 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g foietaj(1 foaie)
  •  Crema de vanilie:
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 260 ml lapte
  • 50 g unt
  • 2 linguri frisca batuta
  • Vanilie
  •  Décor:
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 g mure
  • Sos de mure(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu mure si crema de vanilie:

Foietajul se decongeleaza, apoi se taie in 10 patrate de dimensiuni egale. Patratele se aseaza in formele pentru muffins formand cosulete. In interior se pun patrate de hartie de copt pentru a nu permite cresterea aluatului. Tava se pune in cuptorul preincalzit pentru 15 minute,la foc iute.

Crema:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Laptele caldut se adauga compozitie cremoase si se amesteca bine. Amestecul se pune intr-o cratita si se pune pe foc mic, amestecand incontinuu pana se ingroase. Se pune intr-un bol si se amesteca cu untul si vanilia. Se lasa sa se raceasca,apoi se amesteca cu frisca batuta.

In fiecare cosulet se pune cate o lingura de crema de vanilie, apoi cate o lingura de frisca batuta.

Se decoreaza cu mure si sos de mure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu mure si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert mini ecleruri