Cosulete cu branza de vaca si gem (mini cheesecakes)

de VanessaAli in Prajituri, 28 Mar 2015 | 3487 vizualizari

 

O reteta mai simpla pentru iubitorii de cheesecake. Aluatul e simplu, coacere scurta si usor de mancat, nimic nu va opreste sa incercati reteta!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • o lingura mare untura,
  • 1 lingura smantana,
  • 2 linguri de zahar,
  • 1 ou+ 1 galbenus,
  • 100 ml lapte,
  • 1/2 praf de copt stins cu otet
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura:
  • branza de vaca,
  • gem (afine, capsuni, caise, zmeura, orice gem dulce), nutella, miere
  • Forme pentru briose/tarte
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu branza de vaca si gem (mini cheesecakes):

Se freaca untura cu cele 2 linguri de zahar, dupa care se pune smantana. Se sparge 1 ou si se pune intreg, dupa care mai luam unul si il separam, din moment ce folosim doar galbenusul. Amestecam bine dupa care punem si laptele. Punem putina faina si dupa praful de copt stins cu otet. Adaugam in continuare faina amestecand cu lingura, iar cand devine destul de tare lasam lingura si il framantam cu mana. Continuam, adaugand faina, pana cand aluatul devine foarte putin lipicios si elastic.

Pe o suprafata presaram faina, punem jumatate din aluat si il intindem cu un sucitor uns cu ulei. Intindem foarte subtire din moment ce el va creste oricum. Cu un pahar cu gura foarte mare decupam formele pe care le luam in mana si le mai apasam putin, dupa care le asezam in formele pentru briose (eu am din silicon). Le punem in cuptorul preincalzit pentru 20-30 minute (sau pana sunt rumenite) dupa care le scoatem si le lasam la racit.

Pentru decorare vom folosi o lingurita. Luam o lingurita plina cu branza de vaca (eu am folosit de la Pilos, a fost cremoasa si nu a avut nevoie de pregatire ca la cheesecake) si o punem in cosulet. Peste ea punem gem/nutella/miere.

Si gata! Simplu si rapid!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu branza de vaca si gem (mini cheesecakes)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]