Cosulet cu chiftelute

de epurasha2bb in Pui, 15 Apr 2010 | 6716 vizualizari

 

dupa o idee de la Lissa cea cu torturile care a vazut si ea in libertatea pentru femei am facut un cosulet umplut cu chiftele dupa capul meu:)

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie aluat de foietaj
  • 2 oua si 1 galbenus
  • 4 ciuperci champignion
  • 1 ardei rosu capia
  • 1/2 piept de gaina/pui
  • 100 g cascaval Dalia
  • 3 lg faina
  • 6 linguri npesmet
  • 50 g branza sarata
  • 1/4 ceapa
  • 2 graunti usturoi
  • patrunjel verde
  • sare,piper
  • susan
  • 4 cartofi mici
  • 1 cana de lapte
  • apa
  • puti unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulet cu chiftelute:

Tocam marunt legumele si carnea fiarta, calim putin ciupercile.

Razuim cascavalul si batem 2 oua.

Fierbem cartofii taiati cubulete in lapte cu apa si sare ,care sa treaca de ei cu 2 degete.Cand sunt aproape gata punem si o jumatate de lingurita de unt. Apoi scurgem bine, ii zdrobim cu o furculita si-i amestecam cu tocatura de legume si carne, adaugam patrunjelul, jumate di cascavlul ras si ciupercile.

Facem mici gogoloaie ce se trec prin faina, ou batut cu cascaval ras si in final prin pesmet.

Apoi prajim in ulei incins.Le scurgem bine si le servim in cosuletul din aluat de foietaj.

Cosuletul se face folosind un castron de portelan care se imbraca in staniol si apoi in foaia de aluat.Ungem deasupra cu un galbenus si pesaram susan.

Se coace in cuptor in tava cu gura in jos apoi se intoarce si cu gura in sus.Ideal este sa faceti cu aluat ca de pizza insa eu m-am grabit si am facut asa.Data viitoare am sa fac cu aluat fraged.Castronul trebuie scos cu grija , daca vedeti ca dasa se rupa renuntati si lasati asa ca nu are nimic.Manerul cosuletului l-am facut impletind 3 bentite lungi tot din aluat de foietaj pe care le-am copt alaturi.

Puteti impodobi cosuletul cu floricele din legume colorate, ardei, morcovi, ce va place.Si putina verdeata.Pofata mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulet cu chiftelute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

15.04.2010, 18:51

foarte frumos cosul iar chiftelele contin foarte multe bunatati...

nadina73 1

16.04.2010, 10:06

felicitari arata foarte bine,exista o vorba la noi "ce e frumos si la Dumnezeu i place"felicitari 5 furculite

epurasha2bb 1

16.04.2010, 14:49

multumesc fetelor! rocsi ma bucur ca ai remarcat chiftelutele ca mi-era teama ca au fost eclipsate de cosulet!
Nadina multumesc pentru furculite!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cordon bleu