Costita de porc cu cidru si salvie la slow cooker Crock-Pot

de mihaelar63 in Slow Cooker, 7 Aug 2017 | 4774 vizualizari

 

Dedic aceasta costita dragei noastre Cleme pe care am sarbatorit-o. Fara motiv si fara intentie, am preparat ieri costita de purcel, cred ca asa trebuia :D. Am folosit pentru preparare aparatul slow cooker Crock-Pot 2.4 l. Ultima etapa puteam sa obtin o costita mai lipicioasa si mai aspectoasa, dar nu am vrut sa denaturez gustul carnii proaspete.
 Fara egoism, nu prea as fi impartit costita aceasta cu altcineva :D !!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg costita porc proaspat taiat
  • 1 crenguta salvie
  • 1 ceapa rosie
  • 1 caciulie usturoi
  • 1 pahar cidru mere
  • sare
  • piper
  • pireu cartofi
  • cartofi 
  • sare 
  • lapte 
  • patrunjel verde 
  • usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costita de porc cu cidru si salvie la slow cooker Crock-Pot:

  1. Spalati crenguta de salvie.
  2. Ceapa se spala si se taie inele.
  3. Caciulia de usturoi se taie in doua si se spala.
  4.  Curatati costita de porc de grasimea in exces.
  5. Bucatile de costita se spala si se asaza in vasul de ceramica al slow cooker-ului Crock-Pot 2.4 l.
  6. Sarati, piperati, asezati peste carne ceapa si jumatate din usturoi.
  7. Turnati deasupra cidrul.
  8. Puneti capacul si selectati pe programul ,, high'', preparare 4 ore.
  9. Nu a fost nevoie chiar 4 ore, eu am scos dupa 3.5 ore costita care era perfect patrunsa, oasele moi ale purcelusului se puteau manca usor.
  10. Mi-a placut fragezimea data de acest mod de preparare, dar si faptul ca si-a pastrat forma, desi a fost indelung fiarta.
  11. Am gustat si am mai sarat putin.
  12. Costita am feliat-o in bucati mai subtiri, le-am uns cu usturoi pisat si le-am prajit usor in tigaia teflonata pana au capatat rumeneala.
  13. Garnitura am preparat din cativa cartofi taiati, fierti cu sare, lapte indoit cu apa si usturoi. La sfarsit, am adaugat si patrunjel verde tocat.
  14. Am servit costita de porc cu garnitura de pireu de cartofi si salata asortata.
  15.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Timpul de preparare este mare, dar rezultatul si gustul este deosebit.

2

Datorita gatirii lente la temperaturi sub 100 grade celsius, se pastreaza mai bine nutrientii din mancare.

3

Cateva informatii despre aparatul folosit .https://www.crockpot-romania.ro/produse/slow-cooker-2-4l-manual-black

4

Perfect de folosit slow cooker Crock-Pot intr-o zi calduroasa. Nu degaja atata caldura ca la prepararea clasica.https://www.crockpot-romania.ro/produse/slow-cooker-2-4l-manual-black.

Daca ti-a placut reteta noastra "Costita de porc cu cidru si salvie la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac, mere, morcovi si migdale la slow cooker Crock-Pot 4,7 L