Coronita cu spanac si broccoli

de oanapl in Mancaruri cu carne, 26 Ian 2017 | 3152 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 6 linguri apa
  • un praf sare
  • pentru umplutura:
  • 100 g kaiser
  • 300 g spanac
  • 100 g broccoli
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 catel usturoi
  • 80 g telemea
  • 1 ou + 1 galbenus
  • sare
  • piper
  • susan alb si negru
  • 2 linguri lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu spanac si broccoli:

Din apa, unt, faina, ou si sare, framanti un aluat. Il pui intr-o folie alimentara si il dai la frigider, pentru cel putin jumatate de ora.
Cureti si speli spanacul bine, apoi il tai fasii marunte. Speli buchetelele de broccoli, apoi le pui la fiert, in apa cu sare pentru 2-3 minute.
Calesti kaiserul si apoi adaugi ceapa verde tocata si o calesti in grasimea lasata de kaiser. Adaugi spanacul, broccoli, usturoiul zdrobit si ardeiul tocat cubulete si lasi pana se inmoaie si scade zeama lasata de legume. Lasi sa se raceasca compozitia, apoi adaugi telemeau data pe razatoarea mica si oul batut. Adaugi sare si piper dupa gust si omogenizezi.
Presari masa de lucru cu faina si intinzi foaia de aluat. Decupezi aluatul cu ajutorul unui capac cu diametrul de 26 cm si apoi asezi foaia de aluat, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Asezi umplutura pe margini, lasand un cerc in mijloc liber. Cu un cutit foarte ascutit, tai cercul, astfel incat sa formezi 8 triunghiuri. Iei fiecare triunghi in parte si il suprapui peste umplutura, apasand putin la capat cu degetul ca sa nu se desprinda la copt. Ungi deasupra cu galbenus batut cu lapte, presari susan si introduci tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 30-40 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu spanac si broccoli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spanac cu carne si sunculita afumata