M-au cucerit de când le-am vazut pe blogul „Dragostea în bucate”.Atât de pufoase,atât de cu „vino-ncoa” tocmai potrivite pentru micul dejun.Foarte asemănătoare cu croissantele,cu lapte ori cu ceai,cu unt ori cu dulceaţă,ba chiar de luat la pacheţel.Am sa vă spun şi că e o reţeta deosebit de simplă.
Nu m-am abţinut şi am mâncat aşa fierbinţi scoase din cuptor,dar sunt bune şi dupa ce se răcesc.
Pentru cornuri:
Pentru uns:
Faina amestecata cu sarea am pus-o într-un vas.
In mijloc am facut o adâncitura,am pus o lingura de zahar,drojdia si jumatate din cantitatea de apa.
Am tras si putina faina peste drojdie,am amestecat usor si am lasat sa dospeasca.
Dupa ce drojdia a dospit,am pus restul de zahar,galbenusurile,uleiul si am framântat pâna am obtinut un aluat elastic ,omogen care nu se lipeste de vas.
Am acoperit cu un servet curat si am lasat la dospit în loc caldut 40 de minute.
Dupa acest timp am pus aluatul pe planseta pe care am presarat faina,am framântat putin,apoi am întins o foaie rotunda,cam de 1 cm grosime.
Am taiat în 16 bucati,mai întâi în patru,apoi în opt si apoi în saisprezece.
Am rulat fiecare bucata începând de la partea mai lata spre vârful triunghiului.
Le-am asezat într-o tava pe hârtie de copt si le-am mai lasat acoperita cam jumatate de ora sa mai creasca.
Le-am uns cu ou si am presarat zahar brun.
Le-am pus la cuptor la 200 de grade pentru 20 de minute.