Cornuri pufoase cu rahat

de Gicuta in Dulciuri, 11 Aug 2015 | 14145 vizualizari

 

Delicioase, moi si pufoase.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte
  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • 25 g drojdie proaspata
  • coaja de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 400 g rahat
  • Pentru uns:
  • 1 ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu rahat:

Intr-o craticioara incalzim putin laptele (maxim 35 de grade)il luam de pe foc si   adaugam drojdia in el sa se dizolve.

Cernem faina intr-un castron, adaugam restul ingredientelor si framantam bine adaugand treptat laptele cu drojdia. Aluatul trebuie framantat 15-20 de minute.

Acoperim castronul cu un prosop si lasam la crescut  pana aluatul isi dubleaza volumul.

Dupa ce aluatul a crescut il impartim in 4 parti egale.Intindem fiecare bucata pe masa infainata ,intr-o foaie cu diametrul de 15 cm (aproximativ) pe care o vom taia in 4 triunghiuri.

Asezam in partea lata bucati de rahat, rulam si formam cornurile

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu oul batut si le lasam la crescut 20-25 de minute.

Le coacem la foc potrivit in cuptorul incalzit, pana se rumenesc frumos.

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase cu nuci si ciocolata