Cornuri pufoase cu marmelada

de Tuxedo in Prajituri, 13 Iun 2013 | 18489 vizualizari

 

Intr-o zi am avut pofta de cornuri, dar nu orice fel de cornuri, ci niste cornuri nu foarte pretentioase, sa fie si pufoase si cu ingrediente la indemana si sa fie si cu gem sau marmelada, ca de, asta era prin camara…asa ca am inceput sa butonez google-ul si ghici peste cine am da eu? Peste site-ul Gabrielei Duceag,( http://retetepapabun.ro/). Ee, aici am gasit reteta si cand sa vad al cui este site-ul am avut o surpriza placuta! Multumesc Gabita pentru reteta super super delicioasa si usoara.

 

INGREDIENTE

  • pentru 24 de cornuri:
  • Aluat:
  • 600-700 gr faina
  • 200 gr iaurt
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 25 gr drojdie proaspata (sau 7 gr drojdie uscata)
  • 4 linguri untura
  • 1 ou
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu marmelada:

Punem intr-o cana drojdia cu o lingurita de zahar si o lasam sa se lichefieze. Cand s-a lichefiat, adaugam putin lapte cald si 2 linguri de faina, omogenizam si o lasam sa dospeasca intr-un loc ferit de curent.

Intr-un castron mai incapator, punem  600 gr faina, maiaua crescuta, iaurtul, laptele, oul, sarea, zaharul si untura si framantam cu mainile pana cand aluatul devine omogen si nelipicios. Daca mai este nevoie de faina mai adaugam cate o lingura. Aluatul trebuie sa fie usor de manevrat si nelipicios. Eu am pus 600 de gr la inceput apoi am mai adaugat vreo 3 linguri de faina (depinde cat de uscata este faina) si depinde si de cat de mare este lingura cu care ati masurat untura.

Acoperim castronul cu un prosop si il punem intr-un loc ferit de curent sa creasca.

Cand si-a dublat volumul, imapartim coca in doua si formam cate o bila.

Intindem aluatul in forma de cerc pe blatul pudrat cu faina. Vom taia aprox. 12 raze. Eu am taiat intai in 4 apoi fiecare sfert l-am taiat in 3, si asa mi-au iesit 24 de cornuri destul de babane .

Pe fiecare raza punem cate o bucatica de marmelada sau magiun (orice gem care este mai tare), le rulam de la baza spre varf si le punem in tava tapetata cu hartie de cpt.

Preincalzim cuptorul la 180ºC si le coacem pana se rumenesc frumos.

Cand sunt gata, le pudram cu zahar si le lasam sa se raceasca!

Sunt deliciose si pufoase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu marmelada" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Croissante cu branza de vaci