Cornuri pufoase cu dulceata de prune

de Angelina_Elena in Dulciuri, 13 Noi 2012 | 12644 vizualizari

 

O reteta vazuta la Lilik, care a preluat-o de la Miha! Multumesc dragele mele! Sunt atat de pufoase, delicate si aromate, si merg de minune cu un pahar de laptic, o ceasca de cafea sau un ceai fierbinte! Reteta e putin modificata dar si asa au rezultat niste cornuri grozave!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 550-600 g faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 80 g zahar
  • 2 linguri untura
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 pachetel de drojdie(25 g)
  • coaja de la 2 portocale
  • Umplutura:
  • dulceata de prune
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu dulceata de prune:

Intr-un ibric punem la incalzit 100 ml lapte, o lingura de zahar si coaja rasa de la cele 2 portocale.

Cand este cald, adaugam drojdia sfaramitata apoi acoperim vasul si lasam 10-15 minute sa creasca(pana cand cojile rase se ridica la suprafata).

Intre timp, punem pe foc restul de lapte cu untura si restul de  zahar, pana se lichefiaza totul, apoi punem in castronul unde vom framanta.

Cand maiaua este gata, o punem peste ingredientele lichide, impreuna cu ouale, apoi adaugam treptat faina, pe care am amestecat-o cu sarea.

Adaugam faina pana obtinem un aluat manevrabil si nelipicios.

Framantam bine, apoi il acoperim cu un prosop curat si lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Cand aluatul a crescut il impartim in 2 parti egale.

Intindem fiecare parte cu sucitorul intr-o foaie aproximativ rotunda si groasa de circa 0,5 cm, apoi taiem fiecare foaie in 8 triunghiuri.

Pe baza mare a fiecarui triunghi punem cate o lingurita de dulceata, apoi rulam.

Formam astfel cornurile pe care le vom pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Le acoperim cu un prosop si le mai lasam sa creasca 20-25 de minute.

Le ungem apoi cu oul batut cu laptele si dam tava la cuptorul incins pana se rumenesc frumos.

Dupa ce le scoatem din cuptor le acoperim cu un prosop curat si le lasam sa se raceasca...asta daca avem destula rabdare!

Sunt minunate, aromate si atat de pufoase!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase cu dulceata de macese si nuca