Cornuri moi, moi, moi

de elena1988 in Dulciuri, 4 Noi 2010 | 9000 vizualizari

 

Intradevar sunt niste cornuri foarte pufoase, eu din acelas aluat am facut si un cozonac.

 

INGREDIENTE

  • 25 gr de drojdie (un cubulet)
  • 500 ml de lapte dulce la temperatura camerei
  • coaja de lamaie si portocala
  • esenta de vanilie
  • 3 galbenusuri de ou
  • faina cat cuprinde (cam 1 kg)
  • 90 gr de zahar
  • 30 gr de unt  
  • 2 galbenusuri de ou amestecate cu 4 linguri de lapte si 2 pliculete de zahar vanilat (pentru uns cornurile)
  • ciocolata finetti
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri moi, moi, moi:

Se desface drojdia si se amesteca cu 200 ml de laptele cald, se adauga si zaharul, coaja de lamaie si portocala, esenta de vanilie, si putina faina se amesteca foarte bine, se adauga si restul de lapte.

Se amesteca bine si se mai adauga untul topit si cele 3 galbenusuri, se amesteca si se adauga si restul de faina cat sa iasa un aluat sa nu se prinda de maini, se framanta timp de 10 minute (in bucatarie trebuie sa fie cald) dupa framantare se pune aluatul intr-un lighean si se acopera cu un prosop de bucatarie, si se lasa la dospit la loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Dupa 2 ore se pune putin ulei pe blat si se rastoarna aluatul, se mai pune putin ulei si pe aluat si se unge, se framanta inca 5 minute, si se imparte in 3 parti egale, se intinde o foaie cam de 1 cm grosime si se taie triunghiuri vedeti pozele pas cu pas.

Se unge fiecare triunghi cu ciocolata si se ruleaza, se aseaza cornurile intr-o tava cu hartie de copt si se mai lasa la crescut inca 20 minute, se ung cornurile cu compozitia din galbenus de ou, lapte si zahar, si se se baga la cuptorul incins pentru 20 de minute, sau cand vedeti ca s-a rumenit un pic deasupra.

Cand scoateti cornurile din cuptor le mai ungeti inca odata, se presara cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri moi, moi, moi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca, ciocolata si bezea