Cornuri fragede (de post)

de Geanina87 in Dulciuri, 28 Mar 2013 | 7176 vizualizari

 

Fragede,colorate,delicioase si....de post :)

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa calduta
  • 125 ml bors
  • 125 ml ulei
  • 180 g zahar
  • faina cat cuprinde
  • 1 cubulet drojdie
  • 4 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • gem de care doriti
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri fragede (de post):

 Intr-un vas punem 500 g faina, facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta,zaharul,uleiul,borsul si apa. Incepem sa framantam, adaugand faina pana cand rezulta un aluat nelipicios.Impartim aluatul in doua parti egale.O parte o lasam asa,iar peste cealalta adaugam cacaoa si o framantam din nou pana se omogenizeaza.Lasam la dospit(in vase separate) pana se dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut, impartim fiecare aluat in 4 bile.Intindem cu sucitorul o bila alba si una neagra.Obtinem doua foi pe care le suprapunem astfel incat foaia neagra sa fie dedesupt.Cu un cutit incepem sa taiem triunghiuri pe care le umplem cu gem si le rulam, dupa care le asezam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina(sau mai simplu cu hartie de copt) si dam la cuptorul preincalzit 180° pana se rumenesc usor. 

TIPS-URI

1

Cornurile se pot umple si cu nuca sau rahat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri fragede (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

ieri la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]