Cornuri fragede

de andreea_nagy in Prajituri, 22 Feb 2014 | 4348 vizualizari

 

O reteta delicioasa , pe care o am de la bunica mea ! Sunt nemaipomenite si cu gem de prune si cu rahat....dar de data aceasta am folosit mere , si au iesit un deliciu :D

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 1 cana untura ( sau margarina ) ...ce aveti la indemana , dar mai bune ies cu untura
  • 3 cani faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 3 linguri smantana
  • 1 ou
  • sare
  • Umplutura :
  • aproximativ 10 mere
  • 8 - 10 linguri zahar
  • scortisoara
  • Decor :
  • zahar pudra + 2 pliculete zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri fragede:

Aluat :

Se amesteca faina cu drojdia , apoi se adauga sarea si untura si se framanta bine , sa se incorporeze toata faina in untura . Se adauga oul si smantana si se framanta bine pana aluatul nu se mai lipeste de maini si de vas . In cazul in care aluatul se lipeste , se mai adauga putina faina si se mai framanta .

Umplutura :

Merele se spala , se curata si se razuiesc .

Se caramelizeaza zaharul si apoi se pun merele razuite si putin stoarse ( nu se stoarce toata zeama din ele , numai putin ca sa nu fie nevoie sa le calim foarte mult ) , se amesteca bine , se adauga scortisoara si se calesc pana se inmoaie putin si nu este zeama ( ca se le putem pune in aluat sa nu curga ) .

Apoi se lasa la racit .

Se ia cate putin din aluat si se intinde , fie in forma de cerc si atunci taiem triunghiuri , fie dreptunghiular si taiem dreptunghi sau patrat ( cum am facut eu acum pt. ca am vrut sa le fac mai mari ); punem umplutura cu lingurita si le rulam . Cornuletele astfel obtinute le punem in tava pe hartie de copt si le dam la cuptor . Se coc aproximativ 30 min la 180 grade , nu se rosesc decat fff putin si asta din cauza ca aluatul este unul gras .

Cand sunt coapte , se scot din cuptor , se lasa putin la racit si se pudreaza cu zahar .

TIPS-URI

1

Dintr-o portie ies destul de putine , eu tot timpul fac portie dubla :)

2

Dupa ce le scoateti din cuptor nu trebuie lasate sa se raceasca complet pt. ca astfel nu se mai lipeste zaharul de ele .

3

Sa nu va fie frica sa puneti sare , aluatul trebuie sa fie putin sarat , asta face ca aceste cornulete sa fie atat de bune ....aluat sarat , umplutura dulce si pudrate tot cu dulce :D

4

Nu e nevoie sa stea la dospit !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (10)

Rocsi 1

22.02.2014, 20:49

Imi plac enorm

laura_n 1

23.02.2014, 15:50

bun venit!

andreea_nagy 1

24.02.2014, 09:05

Multumesc tuturor !!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de vanilie si capsuni