Cornuri dospite cu branza sarata

de diana_k in Prajituri, 4 Iul 2010 | 8688 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600g faina
  • 250g untura de porc sau margarina
  • 200ml smantana sau lapte
  • 2 oua
  • 25g drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita rasa sare

pt umplut

  • branza de oaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri dospite cu branza sarata:

intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi se adauga amestecand usor dupa fiecare,  untura sau margarina moale, ouale, smantana sau laptele, sarea si la urma faina.

se framanta aluatul 5-7 minute si se lasa la crescut 1 ora si jumatate.

se modeleaza cornulete pe care le umplem cu branza rasa.

eu impart aluatul in bilute egale pe care le intind subtire le presar pe toata suprafata cu branza rasa si apoi le rulez.

folosesc telemea de oaie sarata si uscata bine din aceea de butoi care poate fi rasa, asa se simte gustul mai pronuntat dupa copt.

lasam 10 minute sa creasca cornuletele , le ungem cu ou batut si presaram branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri dospite cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu urda, zmeura si caise