Cornuri de Bratislava (Pozsonyi Kifli)

de La Ancuta in Dulciuri, 13 Iul 2012 | 4409 vizualizari

 

Stiti voi cum e cu obsesiile? Pe mine aceste cornuri m-au obsedat si m-au urmarit de cand le-am vazut la Gaby. Dar cum se impaca caldura cu cornurile? Pai nu prea se impaca, dar ce poti face cand dorinta e mare? Stringi din dinti si te apuci de copt cornuri. Si sunt bune, asa ca merita sacrificiul :).

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 g faina
  • 30 g zahar pudra
  • 20 g drojdie proaspata
  • 200 ml lapte
  • 200 g unt
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • Umplutura de nuca:
  • 100 g nuca macinata
  • 25 g stafide
  • 75 g zahar pudra
  • 75 ml apa
  • coaja rasa de portocale
  • Umplutura cu mac:
  • 100 g mac
  • 25 g stafide
  • 75 g zahar pudra
  • 75 ml apa
  • coaja rasa de portocala
  • 1 ou pentru uns
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri de Bratislava (Pozsonyi Kifli):

Dizolvam drojdia in laptele caldut si lasam la dospit 5 minute.
Intr-un castron amestecam faina cu ouale, zaharul si sarea. Adaugam drojdia dospita si untul topit, dar nu fierbinte. Framantam un aluat elastic, nelipicios. Daca mai este nevoie se mai poate adauga putina faina.

Dam aluatul la frigider pana pregatim umpluturile.
Pentru umplutura cu nuca punem apa si zaharul la fiert. Amestecam pana se topeste apoi lasam sa fiarba 2-3 minute. Amestecam nuca cu stafidele si coaja rasa de la o portocala. Peste acest amestec turnam siropul fierbinte si amestecam pana se omogenizeaza. Nu puneti chiar toata cantitatea de sirop de la inceput.
La fel procedam si cu umplutura de mac.

Scoatem aluatul de la rece si il impartim in bucati de 32 g pe care le modelam in bilute.
Luam fiecare biluta, o aplatizam si o intindem in forma elipsoidala. Punem o lingura de umplutura si o intindem.
Rulam aluatul si ii dam forma de potcoava.

Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin loc intre ele.
Ungem cornurile cu galbenus si lasam sa se usuce. Inainte de a le baga la cuptor le ungem cu albus.

Coacem cornurile la foc potrivit pana se rumenesc frumos.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri de Bratislava (Pozsonyi Kifli)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

La Ancuta 1

14.07.2012, 00:11

)) Mena, asta este... poate data viitoare

Sidy 1

14.07.2012, 07:51

Pot sa iau si eu unul la cafeluta asta de dimineata ??? Minunat arata...

Bunica 1

14.07.2012, 14:51

sunt foarte bune eu le-am facut cu mai mult zahar pentru ca am un puiut care nu le mananca daca nu sunt dulci

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri de Bratislava (POZSONYI KIFLI )