Cornuri cu sunca

de Julie in Aperitive / Garnituri, 22 Noi 2010 | 8363 vizualizari

 

Cornuri pufoase si delicioase ,foarte usor de realizat, excelente pentru o gustare,
numai bune de luat la serviciu sau la scoala.

 

INGREDIENTE

  • 150 ml lapte,
  • 1 lingurita zahar,
  • 3 oua,
  • 6 linguri ulei,
  • 1 plic drojdie uscata,
  • un praf de sare,
  • aprox. 500 g faina,
  • sunca sau parizer ,
  • chimen
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu sunca:

Se cerne faina si se pune intr-un bol. Se face o adancitura in mijloc in care  se pun: drojdia amestecata cu zaharul si dizolvata in lapte caldut, sare, 2 oua si ulei. Se framanta aluatul si se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Se intinde cu sucitorul o foaie din aluat  si se taie triunghiuri potrivite care se ung cu ou batut cu sare si piper.Se aseaza pe fiecare triunghi cate o bucata de sunca sau parizer , apoi se ruleaza  aluatul de la baza spre varfuri ,dand forma de corn. Se ung deasupra cu ou batut si se presara cu chimen. Se pun in tava unsa cu ulei si se coc aprox. 25 minute , pana capata o culoare rumena si frumoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu sunca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slimline Barista

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (17)

oana_pisicutza16 1

22.02.2012, 23:11

delicios pacat ca e asa de tarziu

CMina 1

17.03.2013, 20:24

am facut reteta; foarte bune si fragede. pt cei ce voi sa incerce, intindeti foaia de aluat foarte, foarte, foarte bine sa fie subtire. cornuletele mele au iesit cam umflate

monik80 1

21.03.2015, 10:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]