Ce pot spune ca sunt spornice si foarte bune .. Le recomand cu mare ,mare drag
Se pune faina cernuta intr-un castron, se face un cuib, se pune laptele cald, zaharul si sarea. Se pune si drojdia si se face o maia, care se lasa sa creasca 10 minute. Apoi se adauga uleiul si razatura de lamaie si doua galbenusuri de ou. Se framinta bine ca si aluatul de cozonoac (daca mai trebuie se mai adauga putin lapte, totul depinde de duritatea fainii). Se framanta bine pana ramane mana curata. Se acopera si se lasa la cald pana isi mareste volumul.
Impartim aluatul si intindem sub forma de cerc, apoi impartim in patru si apoi se taie triunghiuri. Se aseaza bucatele de rahat si se ruleaza cornuletele de la baza catre varf. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, mai lasam sa creasca 10 minute. Batem un ou cu o lingura de zahar, ungem cornuletele si le introducem in cuptorul in prealabil incins la 180 grade. Cand sunt bine rumenite si crescute cornuletele sunt gata pentru a fi servite.
Pofta buna !
1
Sunt foarte bune si calde si reci
2
Putem foarte bine sa le folosim si la micul dejun linga o cana de lapte sau cafea