Cornuri cu gem

de vio_dreams in Mancaruri de post, 16 Apr 2013 | 11435 vizualizari

 

Perfecte dimineata la cafeluta, pentru cei mici la micul dejun alaturi de un pahar cu lapte, pentru pachetelul pentru scoala sau serviciu, sau pur si simplu pentru a va satisface nevoia de dulce!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 ml apa calduta
  • 4 linguri miere
  • 7 gr drojdie uscata
  • 25 gr margarina

pentru umplutura:

  • 200 gr gem
  • pentru sirop:
  • 200 ml apa
  • 4 linguri miere
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu gem:

Intr-un bol punem faina si drojdia uscata. Adaugam apoi margarina topita si mierea.

Incepem sa adaugam apa calduta si amestecam cu o lingura de lemn pana la omogenizare. Nu e nevoie sa framantati aluatul e suficient sa il amestecati bine. Daca nu le faceti de post puteti adauga lapte in loc de apa.

Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Presaram faina pe suprafata de lucru , impartim aluatul in doua si intindem cate o foaie de aluat nu prea groasa.

Taiem foaia de aluat in 8 triunghiuri aproximativ egale ( mai intai in doua, apoi in patru si la final in 8). Punem pe fiecare triunghi de aluat cate o lingura de gem. Nu puneti foarte mult gem (ca mine) fiindca o sa curga la copt.

Rulam triunghiurile de la baza inspre varf avand grija ca varful sa ramana dedesupt. Asezam cornurile astfel obtinute in tava si le lasam la dospit jumatate de ora.

Dizolvam mierea in apa calduta obtinand astfel un sirop cu care ungem cornurile.

Dam la cuptoru pana se rumenesc.

Scoatem cornurile pe un platou  si cat sunt inca fierbinti le pensulam bine cu sirop pe toate partile. Aceasta operatiune are rolul de a pastra cornurile moi mai multa vreme.

Sunt perfecte dimineata pentru gustarea copiilor, alaturi de un pahar cu laptic,  pentru pachetel pentru gradinita sau scoala, etc.

TIPS-URI

1

le puteti umple cu orice doriti:nuca, rahat, ciocolata, fineti, mere, etc

2

daca nu le faceti de post inlocuiti apa cu lapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu nuca sau gem