De multa vreme aveam pofta de cornulete, bune si fragede, ca in copilarie. Asa ca a venit la fix propunerea soacrei mele de a face impreuna "ceva dulce" si rapid.
Ne-am ales cu un bol maree plin de cornulete!!!
Aluatul se pregateste din ingredientele enumerate mai sus si se framanta pana devine foarte consistent.
Se intinde aluatul pe masa intr-o foaie subtire si se taie cu un pahar, formand cerculete de aluat.
Umplutura o pregatim amestecand gem de prune cu nuci, cacao si nuca de cocos. Obtinem o crema cu care vom umple cornuletele.
Pe fiecare cerc de aluat se pune in mijloc o lingurita de crema si se inchid sub forma unor semilune.
Noi am facut si sub alta forma, am taiat aluatul in fasii lungi apoi in dreptunghiuri mici si le-am umplut cu rahat.
Le-am lasat in cuptor aproximativ 25 de minute la foc mediu.
Cand sunt calde le dam prin zahar pudra si apoi le savuram cu pofta.
Sunt foarte bune sa le consumati si zilele urmatoare fiindca raman fragede.