Cornulete fragede cu rahat

de Criss in Prajituri, 8 Iul 2014 | 10236 vizualizari

 

O reteta simpla ce imi aminteste de deserturile copilariei.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 550 g faina
  • 3 linguri zahar pudra
  • 250 g unt
  • 3 linguri smantana
  • 1 galbenus de ou
  • 1 plic si jumatate praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 g rahat asortat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu rahat:

Faina se amesteca cu praful de copt si zaharul pudra. Se adauga untul moale, galbenusul de ou si smantana si se framanta un aluat destul de moale si matasos care nu se lipeste de maini. Aluatul se imparte in 4 bile egale, care se intind sub forma de cerc si se decupeaza triunghiuri aproximativ egale. Pe fiecare triunghi se pune cate o bucata de rahat si se ruleaza dinspre exterior spre interior formandu-se cornulete. Se coc in tava tapetata cu hartie de copt pana cand devin usor aurii pe margine. Nu trebuie lasate prea mult pentru ca se usuca si devin tari. Cand sunt gata, se scot si se tavalesc prin zahar pudra, apoi se lasa sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete de post