Cornulete fragede cu lamaie si migdale

de RuxyRux in Dulciuri, 15 Oct 2015 | 7094 vizualizari

 

O reteta pur si simplu grozava!!! Se topesc de placere in gura :))))) pot sa va garantez! :P :)))))

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 250 gr unt gras( 85%)
  • 50gr. migdale macinate
  • 160 gr zahar pudra
  • 1 lingura de smantana( grasime min 20%)
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 3 galbenusuri
  • vanilie
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • zahar pudra pentru decor
  • amidon 3 linguri( sau faina)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu lamaie si migdale:

Din aceasta cantitate ne iese o tava plina de cornulete.( vezi foto)

Deja stiti metoda mea, untul rece direct din frigider il dau pe razatoarea mare. Adaugam galbenusurile, smantana, zaharul pudra, vanilia, migdalele macinate in blender, lamaia zeama si coaja si apoi faina si praful de copt. Framantam aluatul cat sa-l omogenizam, apoi il montam intr-o bila pe care o infainam cu putina faina si o dam la rece 15 minute.

Cu mainile trecute prin amidon, modelam cornuletele, le asezam pe foaia de copt si le coacem. N-am sa va pot da un timp exact pentru ca depinde foarte mult de cuptor cat si de marimea cornuletelor. Eu am  scos dupa 14 minute un cornulet( e drept mai gros), sa-l verific, asa ca puteti scoate unul dupa 12 minute sau si mai bine cand incepe sa miroasa  a cornulete in bucatarie. Nu le lasati foarte mult ca sa nu devina uscate, tocmai de aceea eu le fac putin mai grosute.

Le-am lasat la racit si le-am pudrat cu zahar.

Aveti grija ca dispar rapid de pe platou! :)))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu lamaie si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

laura_n 1

06.11.2015, 10:38

diaconta 1

13.12.2015, 20:14

Sigur am sa le fac,ca prea mult imi plac.Mi-am luat si faina de migdale

Bya Ralu 1

08.06.2018, 11:25

bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete cu branza, gem de portocale, nuca de cocos si merisoare