Cornulete cu rahat

de T I M E A in Dulciuri, 14 Mar 2012 | 35639 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 gr margarina
  • 100 gr untura (puteti pune in loc de untura tot marg.)
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • un varf de sare
  • 1 plic (7 gr) drojdie uscata
  • o cana de apa
  • aprox 600 gr faina (in jur de 550 pt aluat si 50 pt intins)
  • rahat
  • zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

Mai intai punem drojdia la dospit in jumatate de cana de apa calduta cu o lingurita zahar.

Amestecam intr-un bol margarina cu untura, zaharul, zaharul vanilat si sarea. Adaugam drojdia dospita si restul de apa.

Apoi treptat incorporam faina pana obtinem un aluat pe care il intindem apoi pe masa de lucru si framantam pana nu se mai lipeste de degete

Lasam pe masa timp de 20 min.

In acest timp taiem rahatul in bucatele mici. Pentru a nu se lipi cand taiem dam rahatul prin zahar pudra. Intindem apoi o foaie rotunda pe care o taiem in triunghiuri. Asezam rahatul in capatul lat si rulam. Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 15-18 minute pana se rumenesc usor deasupra.

Lasam cornuletele sa se raceasca apoi le dam prin zahar pudra. Punem apoi cornuletele intr-o cutie metalica sau o punga. Si servim a doua zi dimineata langa cafea :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede